Chelseaspelarna stoppas från landslagsläger

Fotboll • Publicerad 12 februari 2021
Magdalena Eriksson är en av tre Chelseaspelare som missar det kommande landslagslägret på Malta. Arkivbild.
Magdalena Eriksson är en av tre Chelseaspelare som missar det kommande landslagslägret på Malta. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic följer inte med till fotbollslandslagets läger på Malta.

Chelseatrion stoppas eftersom Maltas reserestriktioner för inresor från Storbritannien fortsätter att gälla, skriver Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Peter Gerhardsson var redan när han presenterade truppen nyligen på det klara med att han skulle kunna få klara sig utan trion.

– Det här är förhållandena i den världen vi lever i och det gäller att vara anpassningsbar till olika förändringar, sade Gerhardsson då.

Målvakten Emma Holmgren, Eskilstuna, ersätter Musovic, medan Amanda Nildén, också Eskilstuna, och Emma Kullberg, Häcken, kompletterar truppen på backsidan. För 22-åriga Nildén är det första gången hon tas ut i A-landslaget.

Sverige spelar två landskamper under lägret på Malta: mot Österrike den 19 februari och mot Malta den 23 februari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.