Annons

Christer gick hem VM-guld

Christer Svensson, Växjö AIS-gångaren, har nu sin guldsamling komplett.
36-åringen har genom åren blivit klubbmästare, distriktsmästare, svensk mästare, nordisk mästare, europamästare och världsmästare.
Sport • Publicerad 24 mars 2006

VM-guldet fixade Christer i laget vid inomhus VM för veteraner i Linz, Österrike. En tävling med 3 400 gångande/ friidrottande veteraner från 62 länder.

- Det här var min största framgång som gångare. Större än VM kan det ju inte bli, säger Christer Svensson, som tävlade i 35-årsklassen.

Annons

- Medalj i min första VM-start skulle vara en glad överraskning tänkte jag före tävlingen. Då visste jag knappt att det fanns en lagtävling i mästerskapet.

Nu blev det en medalj av varje; guld, silver och brons på de tre starterna för kämpen från Växjö AIS.

Tysk diskad

På 3 000 meter gick Christer i mål som fyra. Men då tysken Denis Franke blivit diskad efter målgång kom Christer på en tredje plats med 13.52,50.

Vann gjorde tjecken Roman Bilek på 13.06,96.

Tio kilometer avgjordes utomhus och Christer låg här på delad tredje plats efter två kilometer. Vais-aren tog täten mellan fyra och sju kilometer. Tysken Denis Franke var för stark på slutet och kunde vinna på 47.36 och silvermedaljen blev Christers med tiden 47.48. I lagtävlingen, tio kilometer, för tremannalag följde guldet genom Christer, Bengt Bengtsson, Steget, och Johan Holm-qvist, Västerås. Sverige vann med tjugo sekunder före Italien. 2.29,30 blev segertiden.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons