Annons

Cifuentes: "Vi måste vända en negativ trend"

Fjärde raka förlusten på bortaplan.
Hammarby halkar stadigt efter och är redan nu en bra bit bakom topplagen Malmö FF och Häcken.
– Jag är inte orolig men bekymrad. Vi måste jobba hårdare och vända en negativ trend, säger tränaren Marti Cifuentes.
Fotboll • Publicerad 4 maj 2023
Hammarbys tränare Marti Cifuentes.
Hammarbys tränare Marti Cifuentes.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Trots klar dominans, ett påtagligt större bollinnehav och fler skapade chanser räckte inte Hammarby till.

Christoffer Nymans två sena mål gav IFK Norrköping 2–0 och samtidigt Hammarby klubbens fjärde bortaförlust av fyra möjliga efter sex spelade allsvenska omgångar.

Annons

Klubbens beslut att göra ett omtag, ut med mycket av det gamla och in med ungt och nytt, har hittills inte gett den väntade utdelningen.

Sex poäng av 18 möjliga gör supportrarna frustrerade.

Cifuentes budskap: Lugn

Men Cifuentes tycker på vikten att behålla lugnet.

– Vi kan se på matchen på två sätt, ett pessimistiskt att vi skapade mycket och gjorde bra saker men förlorade. Men jag föredrar att se det optimistiskt, att vi spelade på en hög nivå under 75 minuter. Jag vill tänka på de bra sakerna vi gjorde mot en bra motståndare.

På frågan om han är orolig svarar spanjoren:

– Jag gillar inte ordet orolig. Jag är bekymrad. Vi investerade i unga spelare i vintras. Vi visste att det kunde ta ett tag att nå en nivå vi vill var på. Det handlar om att hålla sig lugn och inse var vi är i processen. Supportrar vill vinna, men som proffs måste man värdera allt på rätt sätt.

– Det är mitt jobb att göra den processen så kort som möjligt. Mitt fokus och min energi ligger på att vända en negativ trend, säger Cifuentes.

Hyllar Nyman

Lagkaptenen Nahir Besara:

– I dag är ett fall framåt, Vi gör en bättre prestation än tidigare. Vi har mycket boll och vi styr matchen. Norrköping skapar ingenting. Vi har pratat hela veckan om att IFK Norrköping har "Totte" Nyman vid inlägg.

– Det är en klassanfallare, säger Besara om Norrköpings tvåmålsskytt.

Annons

TT: Är det mest en fråga om att ni behöver mer tid eller är det något ni definitivt saknar?

– Vi har en tydlig matchplan som vi följer, men man kan inte ge bort mål på det sätt vi gör när det är något vi har pratat om hela veckan, säger Besara.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons