Annons

Claesson tränar med Värnamo: "En av våra egna"

Viktor Claesson är tillbaka i Sverige.
På måndagen tränade landslagsstjärnan med moderklubben IFK Värnamo.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2022
Viktor Claesson. Arkivbild.
Viktor Claesson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

I torsdags meddelade Krasnodar att alla utländska spelare fått tillåtelse att lämna landet och träna på egen hand.

En av dem var landslagsstjärnan Viktor Claesson.

Annons

– All stressen när vi skulle ge oss av och bussresan till Sotji kommer vi aldrig att glömma. Det kändes som vi flydde från kriget även om det inte var krig i Krasnodar, sade Claesson till Aftonbladet i förra veckan.

Ambitionen: Spel utomlands

I dag, måndag, var 30-åringen med och tränade med moderklubben: allsvenska nykomlingen IFK Värnamo.

– Min ambition är att spela utomlands. Blir det Sverige vill jag i så fall inte spekulera i vad det blir för klubb. Nu tränar jag med IFK och tar det därifrån, säger Claesson till Värnamo Nyheter.

När TT når IFK:s sportchef, Enes Ahmetovic, säger han följande:

– Upplägget ser ut som det alltid gjort, Viktor har alltid kontaktat oss när han varit hemma och ställt frågan om han kan vara med och träna.

"Inte skickat något kontraktsförslag"

– Vi har absolut inte skickat ut något kontraktsförslag, Viktor har alltid vetat, att den dagen han vill hem, då kommer vi göra det möjligt. Viktor är en fantastisk fotbollsspelare som har ambitioner att spela i Europa.

Ahmetovic avslutar:

– Skulle han av någon anledning känna att han mår bra att vara hemma ett tag, då vet han att vi skulle göra exakt allt vi kan för att möjliggöra det, men vi kommer inte aktivt att pusha för det. Vi bryr oss om det han själv vill och är det att spela i Europa, då vill vi att han ska göra det – då kommer han förhoppningsvis hem någon annan gång när han är färdig med det. Någon gång vill vi att han ska avrunda här.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons