Annons

Vändningen: Curlinglag spelar trots corona

Det australiska mixeddubbellaget i curling får fortsätta att tävla i OS – trots flera positiva covidprovsvar och trots att laget tidigare under morgonen meddelat att man skulle dra sig ur spelen.
Olympiskt • Publicerad 6 februari 2022
Tahli Gill i OS-premiären mot USA förra veckan. Arkivbild.
Tahli Gill i OS-premiären mot USA förra veckan. Arkivbild.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

Orsaken var att Tahli Gill flera gånger testat positivt för covid-19. Ledningen för den australiska OS-truppen planerade hemresan för laget – där även Dean Hewitt ingår – och hoppades att spelarna skulle kunna resa hem direkt, utan att behöva isoleras på ett karantänhotell.

Men lagom till matchen mot Schweiz kom klartecken för spel från kinesiska hälsomyndigheter, efter ett extrainkallat möte.

Annons

"I motsats till vad som tidigare meddelats, har Tahli och Dean fått grönt ljus att delta i sina två sista matcher," skriver den australiska OS-truppen på Twitter strax innan matchen mot Schweiz

De australiska spelarna har beviljats ett undantag, som gör att de får spela under förutsättning att de följer de regler som gäller för så kallade "close contacts" under OS.

Matchen mellan Australien och Schweiz drog i gång klockan 07.05 svensk tid.

Tahli Gill smittades av covid-19 inför OS. På plats i Peking har hon testat både positivt och negativt – och tillåtits tävla med särskilda restriktioner.

– Vi bedömde att Tahli var i slutet av infektionscykeln men efter ett nytt positivt test i morse har vi gett upp hoppet, sade Australiens OS-chef Geoff Lipshut tidigare under morgonen, rapporterar AP.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons