Annons

Cykelstjärnan gör comeback efter skräckkraschen

Förre Tour de France-segraren Egan Bernal återvänder till cykelsporten, sju månader efter att han "nästan dog" i en träningsolycka.
Cykling • Publicerad 15 augusti 2022
Egan Bernal är tillbaka på cykeltouren efter olyckan som nästan kostade honom livet. Arkivbild.
Egan Bernal är tillbaka på cykeltouren efter olyckan som nästan kostade honom livet. Arkivbild.Foto: Lalo R. Villar AP/TT

Det var i januari, under ett träningspass i huvudstaden Bogotá i hemlandet Colombia, som olyckan var framme. 25-årige Egan Bernal cyklade rakt in i en stillastående buss och bröt flera ben i kroppen.

Flera revben, en knäskål, ett lårben, två ryggkotor och en tumme var brutna.

Annons

– Jag dog nästan men jag tackar gud för detta test, sade Bernal vid tillfället.

Nu, sju månader senare, är han tillbaka i sadeln och redo att köra för sitt lag igen när cykeltouren tagit sig till Danmark.

25-åringen, som vann Giro d'Italia i fjol och är den enda latinamerikanska Tour de France-segraren, ser fram emot återkomsten.

– Efter vad som hände mig i januari är detta vad jag har väntat på – att få köra med mina lagkamrater igen. Jag kan inte understryka hur svåra dessa månader har varit för mig, både psykiskt och fysiskt. Den dagen, och resan som följde, kommer jag aldrig att glömma, säger Bernal.

Egan Bernal skrev på ett femårsavtal med stallet Ineos Grenadiers bara dagar före olyckan och kommer på tisdag åter att ikläda sig dess färger.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons