Annons

Dags för derbynedsläpp

I kväll är det premiär för kvalet till hockeyallsvenskan. Serien rivstartar med derby mellan Tingsryd och Troja.
Följ matchen här på smp.se med start klockan 19.00.
Sport • Publicerad 15 mars 2011

Inför matchen

Trots bortaplan är det fördel gästande Troja. I serien har Ljungbylaget vunnit tre av de fyra matcherna (en efter straffar), varav två senaste med 6–3 och 7–2.

Annons

Tingsryd har en skadefri trupp att tillgå och tränaren Joakim Fagervall är full av optimism:

– Det känns fair att vi spelar mot Troja i första matchen eftersom vi har haft ett lika långt uppehåll och det blir ett toppmöte direkt eftersom vi är de två bästa lagen i kvalserien, säger han.

Troja saknar långtidsskadade Andreas Sundin, magsjuke Daniel Håkansson och framför allt den alltjämt ryggskadade nyckelspelaren Sami Sandell. Däremot återkommer backen Niklas Enberg i spel. Frånvaron av tre forwards gör att offensive backen Joel Johansson spelar forward i kväll. Joel går in i spel tillsammans med Mattias Nilsson och Oscar Holst.

– Vi har förberett oss för ett nytt avstamp genom att träna bra och vila en del. Nu gäller det att komma igång snabbt igen och hålla det under tre veckor, säger Trojatränaren Martin Karlsson.

Gustaf Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons