Annons

Damlandslaget tränar i Växjö

I april nästa år fortsätter VM-kvalet för det svenska damlandslaget i fotboll och säsongen säsongen startar upp med ett träningsläger i Växjö den 12–16 januari.
Alla stjärnor, med Lotta Schelin i spetsen är kallade, däremot kommer inte förbundskaptenen Pia Sundhage att finnas med.
Sport • Publicerad 11 december 2013
Assisterande förbundskaptenen Lilie Persson (till höger) har tagit ut landslagstruppen som samlas för träningsläger i Växjö i januari. Bland annat ingår Frankrikeproffsen Kosovare Asllani och Lotta Schelin.
Assisterande förbundskaptenen Lilie Persson (till höger) har tagit ut landslagstruppen som samlas för träningsläger i Växjö i januari. Bland annat ingår Frankrikeproffsen Kosovare Asllani och Lotta Schelin.Foto: ADAM IHSE/TT

Pia Sundhage har fått tjänstledigt av Svenska Fotbollförbundet för att föreläsa som gästprofessor vi ett Bethany College i Kansas, USA, under två månader från januari–mars och under tiden är det assisterande förbundskaptenen Lilie Persson som leder det svenska damlandslaget.

Sverige inleder tävlingsåret 2014 med Algarve Cup den 5–12 mars, då Sundhage åter träder in i sin ordinarie roll som förbundskapten, och den 5 april är det bortamatch mot Nordirland i kvalet till VM-slutspelet som avgörs i Kanada 2015.

Landslagssäsongen inleds dock redan den 12 januari när laget samlas i Växjö för ett fyra dagar långt träningsläger i Tipshallen och Lilie Persson har kallat en trupp på 25 spelare, däribland utlandsproffsen Lotta Schelin, Kosovare Asllani. Josefine Öqvist, Nilla Fischer och Antonia Göransson. Däremot har Jessica Samuelsson, som till vardags spelar i Australien, tvingats lämna återbud.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons