GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dan Magnusson: Illavarslande frustration under ännu en Växjö DFF-förlust

Förlust. Frustration. Förtvivlan. Växjö DFF har hamnat i en förödande formsvacka.
Dan MagnussonSkicka e-post
Stockholm • Publicerad 24 juni 2021 • Uppdaterad 24 juni 2021
Dan Magnusson
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjö DFF:s Emilie Henriksen, som blev utvisad, försöker blockera ett skott från Hammarbys Matilda Vinberg.
Växjö DFF:s Emilie Henriksen, som blev utvisad, försöker blockera ett skott från Hammarbys Matilda Vinberg.
Foto: Christine Olsson/TT

Tionde raka matchen utan seger kom borta mot unga, offensiva Hammarby (som spelade 4–2–1–3) – trots att Växjö äntligen gjorde mål. Elin Nilsson satte Växjös första fullträff efter 353 mållösa minuter...

Något spelmål har Växjö dock fortfarande inte lyckats snickra till den här säsongen. Nilssons mål kom efter en intränad fast situation.

Madeline Gotta kastade ett av sina patenterade långa inkast, Signe Holt Andersen tog emot och la tillbaka för Elin som direktsköt 1–1 efter 59 minuters spel

Kvitteringen gav Växjö den extra energi som mål alltid genererar. Men istället för jakt på ett segermål ställde Växjö till det för sig.

Nellie Karlsson fick oren träff, Tilde Johansson missade en mottagning och Bajens offensiva mittfältare Matilda Vinberg sa "tack" innan hon drog till med vänstern på volley.

2–1. Ridå för Växjö. Ännu en gång.

Inte blev saken bättre av att Emilie Henriksen drog på sig sitt andra gult kort två minuter senare.

Nu tvingas Växjö klara sig utan både henne och Shannon Woeller (skadad och avstängd) i sista hemmamatchen innan sommarvilan, mot Eskilstuna om en vecka.

Shannon byttes ut redan efter en halvtimme, men ersattes inte av mittbacken Elin Karlsson. Istället satte Växjö in Andrea Mist Palsdottir och möblerade om i både backlinjen och på mittfältet.

Det kan tolkas som att Elin inte är redo för A-lagscomeback ännu, och i så fall kanske inte kommer att kunna ersätta Woeller mot Eskilstuna vilket annars hade varit det naturliga.

”Växjö DFF:s spelare kämpade, som alltid, men uppträdde mer frustrerat än tidigare under denna tunga vår. Det är inget bra tecken.”

Tabellraden 0-3-7 och målskillnaden 3–13 skulle väldigt få elittränare "överleva".

Men enligt mina uppgifter sitter Växjös tränarpar Maria Nilsson och Stefan Karlsson fortfarande säkert trots Växjös värsta dipp sedan laget tog sig upp i allsvenskan.

Rätt eller fel? Det får framtiden utvisa.

En slutsats som jag drar av klubbledningens tålamod är att meriterade nyförvärv kommer att hämtas in så fort transferfönstret öppnar.

Och här kommer en mer närliggande tröst: Lagen precis ovanför jumbon Växjö i tabellen, Piteå och Djurgården, har tuffa bortamatcher i Skåne under midsommarhelgen.

Piteå ska till Kristianstad och Djurgården till Vittsjö. Så kanske kommer Växjös avstånd till närmsta räddningsplanka att vara "bara" fyra poäng även efter omgång 10.

Växjö kan, med rätta, hävda att Hammarby inte skapade jättemycket utöver de två målen. 1–0 var förresten hur tjusigt som helst. Emilia Larsson klackade (!) med sig bollen, avancerade till en bit utanför straffområdet och sköt sedan med sträckt vrist ett långskott som smet in precis vid Katie Fraines vänstra stolpe.

Visst, supertalangen Ellen Wangerheim hade ett stolpskott i första halvlek och ett närskott i andra, men Madelen Janogy neutraliserades effektivt av Växjö.

Gästerna å sin sida kunde gjort ytterligare mål. Gotta, Mist Palsdottir och Holt Andersen sumpade de bästa lägena.

Växjö DFF:s spelare kämpade, som alltid, men uppträdde mer frustrerat än tidigare under säsongen. Det är inget bra tecken.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer