Dänningelanda nära skräll

Dänningelanda BTK är Kronobergs hopp i elitserien A för damer. Växjölaget var på väg mot en skräll när serien inleddes mot Råå i Idrottens Hus i Helsingborg.
Sport • Publicerad 14 januari 2013
Lisa Rydén i aktion.
Lisa Rydén i aktion.Foto: Arkivfoto

Dänningelanda hade ledningen med 4–2 innan Råå svängde på matchbilden och grejade seger med 6–4.

–?Vi hade vid 4–2-ledningen goda förhoppningar om poäng. En sådan hade varit rena bonusen, säger Dänningelandas tränare Håkan Ivarsson.

Även om Dänningelanda kammade noll kan Håkan vara belåten.

– Ja, vi skakade seriesegrarna på bortaplan. Vi fick till en bra uppställning och vi fick med oss någon extra seger.

Dänningelanda plockade till en början väntade segrar när Lisa Rydén slog Julia Magnusson och Wang Jiayin slog Frida Bengtsson. ”Jinnis” slog även Julia Magnusson.

Den positiva överraskningen var Alexandra Sandhéns seger mot Frida Bengtsson.

Alexandra Sandhén vann de båda avslutande seten med 12–10 och 13–11. Då ska man i ha åtanke att Alexandra låg under med 2–8 i skiljeset.

Dänningelandas dubbelpar Lisa Rydén och Wang Jiayin hade ledning med 10–8 i båda första och andra set när de tappade mot Tian Yuan/Frida Bengtsson.

När sedan Tian Yuan vann kines-mötet var Råå på gång.

Tian Yuan har 22–0 i segrar i elitserien och spelade OS under kroatisk flagg. En meriterad tjej i elitserien A med andra ord.

Dänningelanda var bra med även i slutet. Lisa Rydén hade 10–8 i fjärde set för att fixa ett skiljeset mot Frida Bengtsson. Alexadra Sandhén hade två setbollar i fjärde mot Julia Magnusson.

Dänningelanda laddar om och målet är helt klart.

Växjötjejerna ska bli bland de sex bästa och lira SM-slutspel.

– Det målet ruckar vi inte på. Nu får vi istället sikta på bonuspoäng mot Spårvägen och Ängby hemma den 26 januari, slår Håkan Ivarsson fast.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.