Annons

Dansk F1-stjärna ersätter utkastad ryss

Danske Kevin Magnussen återvänder till formel 1.
Han får chansen i Haas efter att den ryske föraren Nikita Mazepin kastats ut från stallet efter Rysslands invasion av Ukraina.
Formel 1 • Publicerad 10 mars 2022
Kevin Magnussen har kört i den nordamerikanska racingserien, men får nu återuppta sin Formel 1-karriär. Arkivbild.
Kevin Magnussen har kört i den nordamerikanska racingserien, men får nu återuppta sin Formel 1-karriär. Arkivbild.Foto: John Raoux/AP/TT

Den nygamla rekryteringen meddelar Haas via sina sociala medier.

"Han var ett självklart val då vi sökte efter en förare som kunde komma med mervärde till stallet och hade F1-erfarenhet. Kevin är tillgänglig direkt, vilket betyder att han kan bidra redan i försäsongstesterna", säger chefen Günther Steiner i ett uttalande.

Annons

Magnussen körde i F1 mellan 2014-2020, varav de fyra senaste säsongerna för Haas. Han petades dock 2020 efter att han kommit sist.

29-åringen har under 2021 tävlat i en nordamerikansk racingserie, men har nu skrivit kontrakt med sitt gamla F1-stall.

– Jag var, som man förstår, väldigt överraskad men också jätteglad över att få samtalet från Haas F1-stall. Jag hade sett åt ett annat håll vad gäller mina åtaganden för 2022 men möjligheten att få återvända till att tävla i formel 1, med ett stall jag känner till väldigt väl, var helt enkelt för lockande, säger Magnussen enligt AP.

Nikita Mazepin sparkades nyligen ut från stallet på grund av hans pappas kopplingar till den ryske presidenten Vladimir Putin. Man bröt även då med sponsorn Uralkali (som ägs av pappan).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons