De andas ut efter rörigt slut

Lågan höll på att släcka Alstermos hopp om seriesegern.
Men hemmalaget redde ut röran i "Grytan", och vann med 26–25 (16–11).
Sport • Publicerad 8 mars 2010
Alstermos Mattias Myhrberg bekantar sig med Lågans Alexander Mårtensson.
Alstermos Mattias Myhrberg bekantar sig med Lågans Alexander Mårtensson.Foto: 
Nej, det är inte seriesegern Alstermo firar. Bara en ack så viktig seger mot seriens nästjumbo.
Nej, det är inte seriesegern Alstermo firar. Bara en ack så viktig seger mot seriens nästjumbo.Foto: Lena Gunnarsson

I 55 minuter följde matchen manus.

Serietvåan Alstermo startade i och för sig segt. Men när duktige målvakten Stefan Berg satte sig på bollen, och Christian Samuelsson satte 6–4 i anfallet därpå, var ledningen två mål. I paus var den fem, med kvarten kvar var Alstermo sex bollar (24–18) före.

Sedan kom slarvet.

Och utvisningarna.

Samma synder som fällde Alstermo förra söndagen i Höör. Nu var det Hörbys handbollsstolthet Lågan som bjöds in i matchen. Alstermospelarna åkte ut till höger och vänster (Johan Svensson fick dessutom rött kort för att ha misshandlat en papperskorg) och nästjumbon fick raka spåret mot mål. Plötsligt var det 26–25. Och 17 sekunder kvar.

Efter att tränaren Tomas Lundberg tagit time-out skulle Alstermo bara hålla i bollen. Det slutade med att Anton Williamsson gick på avslut. Gick i backen. Utan någon domarsignal.

Lågan fick några sekunder på sig att gå till anfall. Fick ett frikast. Men med ingen tid kvar på klockan drog Christoffer Arvidsson bollen i Alstermomuren.

Publiken andades ut, spelarna dansade lättat. Tomas Lundberg och Johan Svensson fortsatte att diskutera med domarduon.

– Vi ställer till det för oss. Det blir klart förryckt på slutet, med alla utvisningarna. Men jag är ändå glad över att vi reder ut det på något vis, sa Lundberg sedan.

– Visst, vi gör misstag här och där. Samtidigt är det många straffar vi inte får, och på slutet var de på bollen med foten. Det röda kortet är det få domare som tar – det här är ändå arenaidrott, man måste få visa lite känslor? Men det står inte i historieböckerna hur matchen såg ut.

Eftersom serieledande H65 bortaslog Heid (36–25) är det oförändrat i serietoppen med två omgångar kvar. Alstermo är en poäng efter (andraplatsen dock klar) och formen lämnar en del att önska.

– Det sitter mest i huvudet. Det gick lite av sig själv i höstas. Men det var ändå skönt att få med sig den här matchen, kanske släppte det nu. Tidigare har vi förlorat flera matcher med uddamålet, sa mittnian Peter Allgurin.

Alstermos målskyttar: Johan Svensson 6, Joel Frisk 4 (samtliga straff), Hampus Tjernqvist 4, Peter Allgurin 3, Jonas Holmström 3, Christian Samuelsson 2, Jim Sundgren 2, Jonas Jonasson, Philip Kjellander.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.