Debutanten Björk leder

Alexander Björk, Växjö GK, leder Challengetouren.
Med tre slag.
– Puttarna trillade i, säger han.
Sport • Publicerad 3 juli 2010

Två rundor är spelade i Båstad.

Alexander Björk, 20, låg i toppen efter första rundans fyra under par. I går gick det ännu bättre. Eller vad sägs om resultatet nio under par efter nio birdies.

Det gör att Björk, som gör sin första tävling på Challegetouren, leder tävlingen med tre slag före Oscar Florén.

– Alltid kul att vara i ledningen. Spelmässigt var det bättre första dagen, men jag puttade bättre i dag (läs: i går). Nu gäller det att inte tänka för mycket och ta det lugnt.

Hade du kunnat vänta dig detta?

– Nej, klart man inte trodde det. Man hade varit nöjd om man klarat cutten, men jag har spelat stabilt och inte gjort några misstag direkt. Spelar jag som jag gjort nu kan det räcka till seger. Jag har en bra känsla och det här ger mig såklart mycket självförtroende.

Fem slag efter Björk, delad fyra, ligger klubbkamraten Klas Eriksson, som gjorde en rejäl uppryckning från första dagens 69-runda. I går blev det i stället 65 slag, ett av de bästa resultaten bland samtliga i startfältet.

Sämre gick det för Sanna Johansson, Växjö GK, på damernas Nordeatour, som avgjordes i Botkyrka under fredagen.

Efter sju över par på första rundan och två under på andra slog hon i går 77 slag, det vill säga fyra över par, efter tre birdies och åtta bogeys, på den avslutande rundan. Och sammanlagt nio över par.

Det innebar att Sanna Johansson slutade på en delad tiondeplats. Hon var nio slag efter segrande amerikanskan Fraiche Mallory.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.