Annons

DeChambeau slog till med konstslag

Det har varit en snackis i flera dagar – ska Bryson DeChambeau kunna nå green från tee på hål nummer 6 på Bay Hill i Orlando, där Arnold Palmer Invitational avgörs?
På tredje rundan kom svaret: Ja, nästan. Hans boll flög över 330 meter vatten och lade sig på en chiplängds avstånd från greenkanten.
Golf • Publicerad 7 mars 2021
Bryson DeChambeau med sin driver under lördagens runda.
Bryson DeChambeau med sin driver under lördagens runda.Foto: John Raoux/AP/TT

Att nå green med drivern är inget jätteovanligt för den långtslående amerikanen, men det spektakulära hålet är 485 meter långt och även för proffsen emellanåt ett utmanande par 5-hål.

Det speciella med hål 6 är att det är krökt som en hästsko och fågelvägen är det inte mer än sisådär 330 meter mellan tee och green. Problemet? Det är 330 meter vatten som skiljer utslag och flagga.

Annons

Under inspelningsrundorna gjorde DeChambeau ett par försök att nå green, men båda bollarna fastnade i vinden och damp ner i vattnet ett tiotal meter från gräset. Under tävlingens två första dagar tog 27-åringen det lite lugnare och placerade utslagen på fairwayytor närmare kröken i u-svängen, bara knappt 300 meter från tee.

Lite missnöjd

Men på lördagens var det dags. Med svag vind i ryggen peggade han upp, slog till och redan innan bollen ens nått halvvägs sträckte han båda armarna i luften.

Slaget var bra, men gick något till höger om green och rullade till slut in i ruffen på andra sidan fairway, 340 meter bort. När bollen landat blev det nytt jubel från såväl DeChambeau som de åskådare som fick lov att vistas runt banan och nu fått se det längsta utslaget på hålet sedan 2003.

– Jag kände mig som ett barn igen. Det var så häftigt, det kändes nästan som att vinna en hel turnering, jag fick samma rysningar när jag såg bollen landa utan vattenplask. Jag gav fansen vad de ville ha, säger han till pressen efter rundan och erkänner att han är lite missnöjd över sin valda bollinje.

– Hade jag siktat lite mer mot green hade jag nått dit.

Norén bra med

Monsterdriven gav till slut en birdie på hålet, en av sex för dagen för DeChambeau, som klättrade upp till andra plats. Med totalt -10 är han ett slag efter ledande engelsmannen Lee Westwood.

Alex Norén gick runt på två slag under par, har totalt minus tre och ligger delad 29:a. Henrik Norlander har med sina fyra över par bara fyra spelare bakom sig inför söndagens avslutningsrunda.

Såväl Westwood som de båda svenskarna tog en mer försiktig väg mot sjätte hålets green.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons