Annons

Derbyseger kan ge friplats

Derbyseger för Öjaby.
En vinst som gör att laget befäster nionde platsen.
– Vi har vissa förhoppningar om att få en friplats, sa tränaren Tomas Nilsson.
Sport • Publicerad 16 februari 2012
Foto: Per Magnusson
Foto: Per Magnusson
Öjabys eget Winter Classics spelades mot derbyrivalen Åby/Tjureda i går. Cirka 300 åskådare såg Öjaby vinna med 5-4.Foto: Per Magnusson

På annandag jul vann Åby/Tjureda hemma mot Öjaby med 3–2.

När lagen möttes under onsdagen var det naturisen i Öjaby som gällde. Och där var det nästjumbon som var starkast - till slut.

Annons

Efter 1–1 i paus (mål av Sebastian Sjöö och Johan Gunnarsson) ryckte Åby/Tjureda i från direkt i andra halvlek. Andreas Haraldsson och Lars Thuresson såg till att det stod 1–3.

De gulsvarta kontrollerade sedan matchen fram till kvarten återstod. Då vände Öjaby med fyra raka mål. Tre av dem inom loppet av bara fem minuter.

John Holstensson, Filip Fransson (straff), Sebastian Sjöö och Henrik Johansson gjorde så att ställningen var 5–3, innan Marcus Bodin reducerade för Åby/Tjureda i slutsekunderna.

– Fantastiskt roligt med vinst. Vi är värda den här uddamålssegern. Det var extrem hög motvind och mycket lyft, sa Sebastian Sjöö efter 5–4-segern.

– Men vi stretar på bra, har lite flyt och får lite lätta mål. Men vi gör en del snygga ändå. Straffen bland annat, fortsatte han.

Tränaren Tomas Nilsson om Öjabys egna Winter Classics:

– Vi kom in i ett riktigt flow. Annars var det ett typiskt derby, tätt och tufft. Men genom segern skapade vi förutsättningar för att bli nia i serien. Då finns det vissa chanser att vi får en friplats till nästa säsong. Jönköping, som ligger precis ovanför strecket, fick det förra året. Jag skulle inte bli förvånad om vi också får det, men man kan inte lita på det.

Två omgångar återstår i bandyettan. Öjaby kan inte ta sig över nedflyttningsstrecket, men mycket talar däremot för att laget behåller sin nuvarande placering, som nia. En position som kan bli viktig.

Åby/Tjureda ligger sexa. Deras tränare Mikael Ekedahl sa såhär efter derbyt:

– Två jämna lag som krigar, men de vann rättvist. De hade mer att spela för än oss.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons