Annons

Det blev en nattsvart kväll för Troja/Ljungby i Nobelhallen

Troja/Ljungby hade en helsvart tisdagskväll i Nobelhallen där tabelltvåan BIK Karlskoga stod för motståndet. 1–6 i baken är hemska siffror, och som om inte det var nog blev trojanerna också av med sin playoffplats.
Sport • Publicerad 31 oktober 2012

– En sådan här dålig match gör vi max en gång på en hel säsong. Det kändes jättejobbigt, sa Trojatränaren Patrik Ross.

Inför matchen hade Patrik betonat vikten av att hålla Karlskoga stången under de första tio minuterna och sagt att hemmaspelarna skulle komma in på isen som skållade råttor.

Annons

Efter 1.03 satt 1–0-pucken bakom Christoffer Bengtsberg...

– Vi var för naiva och spelade som ett pojklag i egen zon, konstaterade Patrik Ross vars spelare var helt bortkollrade i vid ett flertal tillfällen.

Speciellt i första perioden. När Alexander Viklund rakade in 3–0 efter 16.21 var trojanerna fullständigt oorganiserade och när Ken-Andre Olimb sköt 2–0 med en backhand var Troja tafatt i samband med en tekning. Olimbs skott såg för övrigt inte otagbart ut för Christoffer Bengtsberg.

BIK Karlskoga spelade med en härlig fart i framförallt första perioden och var en övermäktig motståndare för Troja under merparten av speltiden.

– Karlskoga är ett fantastiskt duktigt lag, samtidigt kom inte vi alls upp till normal standard. Karlskoga vann alla närkamper och lösa puckat och åkte mer skridskor, sammanfattade Patrik Ross.

Ponthus Vesterholm hade lite av julafton när han gjorde hälften av Karlskogamålen, 1–0 i första perioden samt 4–0 och 5–0 i andra. Kristoffer Näslund fastställde slutresultatet och Jacob Berglund svarade för Trojas tröstmål. På frågan om någon trojan förtjänade beröm svarade Patrik Ross:

– Nej.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons