Annons

Andraplats för damerna – diskning för herrarna

Världscupfinalen i orientering inleddes med stafett.
Bästa svenska damlaget blev tvåa, medan bästa svenska herrlag slutade trea.
Värre gick det för det svenska andralaget – som diskades.
Orientering • Publicerad 1 oktober 2022
Sveriges förstalag med Lisa Risby (bilden), Sara Hagström och Sanna Fasth slutade tvåa i stafetten i orienteringens världscupfinal i Schweiz. Arkivbild.Foto: Nisse Schmidt/TT
Isac von Krusenstierna stämplade fel kontroll på sin andrasträcka. Arkivbild.Foto: Nisse Schmidt/TT

Inför sista växlingen hade det svenska förstalaget, med Lisa Risby, Sara Hagström och Sanna Fasth, ledningen i världscupfinalen i Madrisa, strax norr om Davos.

Det svenska förstalaget var länge med och hotade, men fick till slut se sig slagna med dryga minuten av det schweiziska förstalaget. Norges förstalag knep tredjeplatsen.

Annons

De svenska herrarna då? När Max Peter Bejmer gick ut på den sista sträckan var det med chans på seger för det svenska andralaget. Det svensken inte visste var att ett misstag på andrasträckan gjort att hela laget diskats.

Isac von Krusenstierna stämplade fel kontroll och resultaten plockades därför bort.

Det svenska förstalagets Anton Johansson gick i mål som trea, 52 sekunder efter segrande Joey Hadorn för det schweiziska förstalaget. Norges förstalag knep andraplatsen.

De svenskar som ligger bäst till i den individuella världscupfinalen avstod stafetterna för att fokusera på de avgörande loppen på medel- och långdistans på söndag och måndag. Tove Alexandersson och Lina Strand är etta och fyra på damsidan, medan Martin Regborn och Gustav Bergman är tvåa och trea på herrsidan.

Fakta: Svenska lagen

Herrar lag 1: Viktor Svensk, Emil Svensk, Anton Johansson.

Herrar lag 2: Simon Imark, Isac von Krusenstierna, Max Peter Bejmer.

Damer lag 1: Lisa Risby, Sara Hagström, Sanna Fasth.

Damer lag 2: Hanna Lundberg, Johanna Öberg, Karolin Ohlsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons