Drömmen om slutspel lever

Efter tre raka förluster lämnade Växjö Lakers Scandinavium som segrare med tre mycket viktiga poäng i streckstriden som belöning efter 3–1 mot Frölunda ...
... och drömmen om slutspel lever.
Sport • Publicerad 2 mars 2012

Med två matcher kvar av grundserien befäste Lakers sin niondeplats och har tre poäng ner till närmast skuggande Linköping (som slog Skellefteå) och fyra ner till Djurgården (som bara fick en poäng borta mot Timrå.

Dessutom skiljer det bara två poäng upp till Modo på sista slutspelsplatsen.

– Vi var på plats idag. Vi gjorde en mycket bra förstaperiod, sedan släppte vi in ett mål och gick ner oss i andra. Det ska inte få hända i det här läget, säger Lakers tränare Janne Karlsson.

Ordern till spelarna i pausen inför tredje?

– Full fart framåt. Vi fick en bra start med 1–1 som stärkte oss och sedan lyckades vi sätta upp ett bra PP, svarar Karlsson.

I Lakers saknades Mike Iggulden och Erik Josefsson vilket gjorde att Janne Karlsson fick stuva om en del i formationerna. Bland annat kallades Josh Soares till Göteborg efter att ha stått helt utanför laget på sistone.

När centern Anders Eriksson tvingades bryta matchen tidigt i första perioden kom Tomas Netik in i spel.

– Anders var småkrasslig och försökte spela, men orkade inte. Netik kom in och jag tycker han gjorde det bra. Jag vet att han är en målskytt och även om han inte gjorde mål kom han in och oroade och slet, säger Karlsson.

Den andre tjeckimporten Karel Pilar utmärkte sig också. I första perioden drog han på sig två onödiga utvisningar, en för puck-out och en slashing. Dessutom stod han för ett par grova felpassningar.

– Han fick en olycklig start med de där utvisningarna. Men jag tyckte han var jättebra när han spelade enkelt och inte snurrade till det, säger Karlsson om den 34-årige backen som fick mest speltid av samtliga spelare i Lakers.

Du funderade aldrig på att bänka honom?

- Nä. Vi körde runt på sju backar.

Vad tycker du annars om de båda tjeckernas insats så här långt?

- Ingen kommentar.

Lakers hade tagit noll poäng på tre matcher inför gårdagens viktiga match mot Frölunda och hade resultatet från andra perioden stått sig matchen ut hade Janne Karlsson åkt på sin fjärde nollpoängare i rad. Något som aldrig tidigare hänt sedan Karlsson började träna Växjö Lakers 2007.

– Det var nån som påpekade det och jag är tacksam för att det inte blev så heller.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.