Duplantis vann på 6,03

I fjol hoppade Armand Duplantis över sex meter i stavhopp tio gånger. I år har han inlett med två sexmeterstävlingar.
I Rouen på lördagen vann han på 6,03, nytt världsårsbästa.
Friidrott • Publicerad 6 februari 2021
Armand Duplantis och Renaud Lavillenie hade en kul kväll i Rouen. Duplantis vann tävlingen på 6,03.
Armand Duplantis och Renaud Lavillenie hade en kul kväll i Rouen. Duplantis vann tävlingen på 6,03.Foto: Franck Fife/AP/TT

I Düsseldorf förra helgen vann han på 6,01.

– Jag är glad att jag är över sex meter igen, men jag har inte tävlingsrekordet. Det är visst på 6,04 så jag måste komma tillbaka nästa år och försöka ta det, säger Duplantis efter tävlingen.

– Det är en extra motivation.

Det franska hemmahoppet Renaud Lavillenie, som förra helgen hoppade 6,02, stannade nu på 5,93 och slutade tvåa. Amerikanen Christopher Nilsen blev trea på 5,93.

Duplantis inledde tävlingen i Frankrike med en rivning på 5,60. Men efter en justerad ansats hoppade han högt över. Nästa höjd, 5,83, tog han i första försöket, liksom hoppet på 6,03.

I Düsseldorf testade Duplantis på världsrekordhöjden 6,19. Det gjorde han även i Rouen, tre försök.

– Man kan ju inte göra det varje gång, säger han om världsrekordförsöken.

Den 21-årige svenskamerikanen satte världsrekord två gånger om i fjol då han hoppade 6,17 och 6,18 under inomhussäsongen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.