Annons

Dyrt även för länslagen

Mellan 1,2 och 1,4 miljoner kronor. Så mycket spenderar vart och ett av de tre länslagen i hockey­allsvenskan på klubbor.
Sport • Publicerad 10 mars 2011

– Klubborna motsvarar ungefär 60 procent av vår materialbudget efter rabatt, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.

Stora summor kan tyckas, men det är fortfarande inte i närheten av vad vissa elitserielag kan lägga ut. Det är ändå där både Troja/Ljungby, Lakers och Taif landar, då det nästan uteslutande är de dyrare klubborna som inhandlas.

Annons

– Klubborna ligger på runt 2 000 och varje spelare förbrukar ungefär 25 klubbor på en säsong, säger Henrik Evertsson.

Alla föreningar högre upp i seriesystemen har ett avtal med en klubbtillverkare för att på så sett dra ner kostnaderna genom olika rabatter, ofta i form av en pott frivaror.

Troja/Ljungbys materialare Anders Lindros säger att de har försökt dra ner kostnaderna på just klubbor under denna säsongen.

– Vi jobbar mer med reklamationer i år och sen försöker vi bara byta ut klubborna innan match. Inget vi lyckas med fullt ut, men det går rätt bra.

Det var inte länge sedan flera föreningar valde att förbjuda kompositklubbor av rena kostnadsskäl. Och för bara ett år sedan spelade seriens tredje bästa poängplockare med en trähybridklubba.

– Mattias Persson lämnade träklubborna vid jul förra säsongen. Så detta är första hela säsongen han spelar med komposit.

Oskar Tinggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons