Annons

Eddie Larsson visade vägen

Växjö Lakers vändning från 0–1 till 4–2 mot Färjestad iscensattes av Eddie Larsson som pangade in sitt första mål i Växjö Lakerströjan.
– Det var ett tag sedan jag gjorde mål. Skönt att hjälpa laget, säger Lakersbacken.
Sport • Publicerad 28 februari 2014
Eddie Larsson gjorde sitt första mål i Lakerströjan.Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Två minuter in på andra perioden slog Eddie Larsson till sedan Ryan Lasch drivit upp pucken i anfallszonen och passat bakåt till en framstormande Larsson.

– Jag såg att Lasch vände upp och fick pucken vid blålinjen och det var bara att dra till, beskriver Eddie Larsson som fick se pucken toucha Färjestadsbacken Ludwig Byström och in i mål bakom Pekka Tuokkola.

Annons

Nu är det inte i första hand mål som Eddie Larsson behöver göra för att ”hjälpa” sitt lag utan det är främst arbetet i den egna zonen han utför som gör att Växjö Lakers ges chansen att vinna matcherna. Gårdagens match mot Färjestad var inget undantag. Larsson bildade backpar med Niclas Lundgren och deras insats var i stort sett prickfri.

– Vi gjorde en solid match, säger den 23-årige västgöten som sedan fick se David Åslin sno pucken av en färjestadare och sedan lura skjortan av målvakten till 2–1. Därefter fyllde Ryan Lasch på till 3–1 på ett skott där Dennis Rasmussen förtjänstfullt styrfintade framför målvakten. Samme Rasmussen som sedan satte punkt med ett krysskott till 4–2 i tredje.

Eddie Larssons mål var förvisso hans första i Växjö Lakers, men han har faktiskt gjort ytterligare ett i SHL. Det var 2009 när han spelade för Modo som han senare lämnade för Karlskoga innan han kom till Växjö den här säsongen. Nu ska han vara med och skriva ytterligare ett stycke historia när Lakers går in i sitt första slutspel.

– Men vi har fyra matcher kvar i grundserien och vill gärna ha ett par vinster till.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons