Annons

Efter hjärnsläppet – kan missa resten av VM

Englands stjärnanfallare Lauren James kan ha spelat färdigt i VM.
21-åringen fick rött kort för en stämpling i åttondelen mot Nigeria (4–2-seger efter straffar) och riskerar nu att stängas av i resten av turneringen.
– Hon tappade huvudet för ett ögonblick, säger Englands förbundskapten Sarina Wiegman.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2023
Domaren Melissa Borjas visade först det gula kortet för Lauren James, men ändrade till rött kort efter videogranskning.
Domaren Melissa Borjas visade först det gula kortet för Lauren James, men ändrade till rött kort efter videogranskning.Foto: Tertius Pickard/AP/TT

Lauren James satte sitt landslag i ett tufft läge när hon i den 87:e minuten trampade på motspelaren Michelle Alozies rygg.

Efter att först ha kommit undan med ett gult kort ändrade sig den honduranske domaren Melissa Borjas efter en videogranskning och visade direkt rött.

Annons

Tilltaget fick engelska fotbollstyckare att rasa och jämförelser gjordes med David Beckhams utvisning mot Argentina i VM 1998.

Till skillnad mot herrarna lyckades dock de engelska damerna vinna den efterföljande straffläggningen i åttondelsfinalen och Lauren James slapp bli syndabock.

– Hon tappade huvudet för ett ögonblick. Självklart vill hon inte skada någon. Hon är den snällaste personen jag känner, säger Englands förbundskapten Sarina Wiegman enligt AFP.

Då James fick direkt rött kort kommer hon som minst att missa kvartsfinalen – där England ställs mot Colombia eller Jamaica – och en potentiell semifinal då hon automatiskt stängs av i två matcher.

Om Internationella fotbollsförbundets (Fifa) disciplinnämnd anser att förseelsen är grov kan James straffas ytterligare – och alltså även missa en eventuell final eller bronsmatch.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons