Annons

Efter svackan – Djurgården tog andra raka

Djurgården har vunnit två av fyra matcher sedan tränarteamet Nichlas Falk och Mikael Aaro tog över efter Barry Smith. Efter 4–2-segern mot Leksand hyllas de av lagets forward Filiph Engsund:
Ishockey • Publicerad 4 november 2021
Djurgårdens #49 Rhett Rakhshani jublar efter att han gjort 1-3 under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Leksands IF och Djurgårdens IF.
Djurgårdens #49 Rhett Rakhshani jublar efter att han gjort 1-3 under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Leksands IF och Djurgårdens IF.Foto: Ulf Palm/TT

Djurgården kom till Leksand efter en imponerande vändning mot Färjestad. Nu följde laget upp den insatsen med en förstaperiod mot Leksand som grundlade segern i Dalarna.

– Segern mot Färjestad var en lättnad. Vi kom från en rejäl förlustsvit och där släpptes stenar från många ryggsäckar, säger Filiph Engsund, som ger det nya tränarteamet kredd för vändningen. Han erkänner att tränarbytet har spelat roll för Djurgårdens lyft.

Annons

– Tränarna har fått ihop gruppen på ett bra sätt. Vi har blivit tajtare och alla har köpt in det här ordentligt. De senaste matcherna har vi spelar bra i flera perioder, vilket har stärkt oss. Nu visade vi att vi klarar att göra detta i en hel match.

Engsund storspelade

Det var främst i den första perioden som Djurgården spelade ut ett yrvaket och slött Leksand. Filiph Engsund var en av de spelare som då hade riktig lekstuga på isen. Inte bara för att han gjort ett mål och en assist. Filiph Engsund spelade också bra:

– Det var nog den bästa perioden för mig den här säsongen. Det kändes som jag var på hugget direkt från start.

Nu väntar en match innan Djurgården går på ett viktigt serieuppehåll. Laget behöver tömma skadelistan. Sedan fortsätter de hösten med nytt självförtroende:

– Vi vill inte komma dit i botten igen. Nu stärker vi varandra bättre och hittar lösningar i spelet och mer flow. Det känns som vi nu pushar varandra bättre, säger Filiph Engsund.

Bredvid står backen Tobias Ekberg som för några veckor sedan lämnade ett krisande Djurgården och gick till Leksand.

– Jag kanske nu får en gliring (av Filip Engsund). Men det förtjänar jag. Vi var inte bra idag, säger Tobias Ekberg och förklarar skillnaden på dagens Djurgården med det som han lämnade:

­– De har blivit bättre i försvarsspelet.

Kritisk LIF-tränare

Leksandstränaren Björn Hellkvist gratulerade Djurgården efter matchen. Därefter riktade han stark kritik mot sitt eget lag:

– Jag tar inte ifrån Djurgården någonting. Men vi går i en klassisk fälla. Vi möter ett lag som verkligen måste vinna. Vi tycker själva att vi inte behöver vinna. Det ser man framför allt på de tre mål som vi släpper in. Det är kamp framför mål och skiter i att backchecka en gång och det håller inte i SHL. Man kan inte släppa sådana mål. Vi ger bort tre mål som är bedrövliga.

Nu bröts sviten där Leksand tagit poäng i 13 raka matcher.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons