Efterlängtad poäng för Växjö Lakers

Det var ett hårt kritiserat Växjö Lakers, med åtta raka förluster i bagaget, som gästade Luleå i Coop Arena på lördagen. Visserligen blev det den nionde raka förlusten, men Lakersspelarna lyckades ändå kriga till sig en poäng som kan visa sig bli hyperviktig i bottenstriden.
Sport • Publicerad 19 januari 2013

Luleå vann med 3–2 efter straffar och som för alla lag i motgång grinade oflytet i ansiktet på Lakersspelarna.

Det återstod bara 1.49 av tredje perioden när Lakers trepoängare flög all världens väg. Liggande kastade Luleåbacken Daniel Gunnarsson in pucken på mål och en skymd Mattias Modig i Lakerskassen såg förtvivlad ut när det sena 2–2-målet var ett faktum. Modig om någon hade förtjänat att stå som vinnare då han spelade mycket bra matchen igenom.

Lika överraskande som Växjö Lakers poängkap var målskyttarna mot Luleå.

1.04 in i andra perioden gjorde Gustav Hjalmarsson 0–1. Hans allra första mål den här säsongen.

4.32 in i tredje perioden gjorde Kalla Kaijomaa 1–2. Hans allra första mål i Lakerströjan.

– Otroligt skönt, det var på tiden, sa Gurra efter sitt mål.

– Det kändes bra när jag gjort målet, men nu känns det inte speciellt bra, sa Kalle när han efter matchen kommenterade sin fullträff.

Sammantaget gjorde Lakers en bra match mot Luleå, men som så många gånger tidigare missade laget ett helt koppel av fina målchanser.

– Vi spelade okej, men vi måste göra fler mål, sa Kalle Kaijomaa.

Efter Gustav Hjalmarssons tidiga 0–1-mål i andra perioden fick Luleå ett mål bortdömt efter halva matchen. Det tycktes ha retat Luleåspelarna som tog över spelet. 2.48 innan andra pausvilan gjorde också Jan Sandström 1–1.

I tredje inledde Lakers vasst och Luleå var faktiskt lite i brygga efter Kalle Kaijomaas 1–2-mål. Därefter fick Lakers spela både fyra mot tre och fem mot fyra, men det blev ingen utdelning och det gav Luleå ny energi.

Luleå forcerade och Lakers fick allt svårare att freda sig. Lakersspelarnas krigande höll alltså till 18.11 i tredje perioden.

Efter en mållös och ganska händelsefattig förlängning avgjorde Luleå på straffar. Tomi Kallio och Steve Saviano missade för Lakers, Linus Klasen och Kim Hirschovits gjorde mål för Luleå.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.