Annons

Elfsborg allsvensk tvåa efter sen vändning

Efter 85 spelade minuter såg Elfsborg ut att få inkassera säsongen första förlust.
Men så kom kvitteringen och på tilläggstid satte Samuel Holmén 2–1-målet mot Kalmar FF och sköt upp Boråslaget på andra plats i tabellen.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2020
Elfsborgs Samuel Holmén jublade efter sitt 2–1-mål borta mot Kalmar FF.
Elfsborgs Samuel Holmén jublade efter sitt 2–1-mål borta mot Kalmar FF.Foto: Patric Söderström/TT

Efter första halvlek var det inte mycket som talade för att Elfsborg skulle kunna behålla sin förlustfria svit. Kalmar FF:s presspel fungerade utmärkt och redan i 13:e minuten hade Fidan Aliti gjort 1–0 efter en hörna. Kalmar skapade sedan en handfull chanser, men utan att kunna utöka.

– Kalmar är bra i första halvlek. Vi blir pressade hela tiden och får inte i gång vårt passningsspel, säger Elfsborgstränaren Jimmy Thelin.

Annons

I andra halvlek började Kalmar dra ner på tempot, efter tre raka förluster var de rädda om sin ledning. Elfsborg tog över mer och mer och pressade Kalmar. Men det såg inte ut som att det skulle bli någon kvittering. Men så nickade lagkapten Sivert Nilsen in kvitteringen med mindre än fem minuter kvar av ordinarie tid.

"Nöter ner våra motståndare"

– Vi nöter ner våra motståndare och skapar chanser, det som saknas hittills är att sätta dit chanser, säger Samuel Holmén.

En kvittering och Elfsborg hade säkrat ännu ett kryss, men de ville mer den här kvällen. I 92:a minuten fick Holmén bollen i straffområdet, vände om och klippte till.

– Det är alltid skönt, oavsett vem som gör mål. Vi har tryckt på i 45 minuter och får det där förlösande målet på tilläggstid, det är fantastiskt. Och när man får göra det själv är det ännu bättre så klart, säger matchvinnaren.

Elfsborgs lagmoral går inte att klaga på. Trots att det den här gången såg mörkt ut hittade de till slut vad som krävdes för tre nya poäng.

Fyra raka förluster

– Vi kan anfalla på så många olika sätt, vi kommer runt på kanterna, har löpningar i djupled och kombinationer centralt. Det är en härlig känsla i laget. Alla tror på det i 90 minuter, vi ligger under men fortsätter att göra samma saker hela tiden.

TT: Är det extra skönt med sådan här seger?

– Man vill ju helst vinna med 3–0, men det är ju roligare att vinna på det här sättet, säger Holmén med ett leende.

Elfsborg är nu tvåa i allsvenskan bakom det andra obesegrade laget, IFK Norrköping som spelade 1–1 borta mot Malmö FF.

För Kalmar blev det fjärde raka förlusten.

– Vi åker på mål i slutet av matchen, det har vi gjort några gånger nu. Vi klarar inte av att vara riktigt koncentrerade, eller så är vi inte tillräckligt bra tränade, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons