Annons

Emanuelsson snabbast i Grekland

Markus Emanuelsson, brädseglaren från Växjö, slutar aldrig att förvåna. Nu har 35-åringen vunnit första veckans speedtävling i Grekland med en fart på 43 knop.
Sport • Publicerad 4 augusti 2010
Ett gäng svenska brädseglare i full fart.
Ett gäng svenska brädseglare i full fart.Foto: Chris Schill
Markus Emanuelsson från Växjö på väg nedför speedstrippen i dryga 40 knop i Paradise Bay.
Markus Emanuelsson från Växjö på väg nedför speedstrippen i dryga 40 knop i Paradise Bay.Foto: Joanna Björkqvist

Markus Emanuelsson satte en världstid direkt.

– Min näst bästa topptid i karriären, säger Markus Emanuelsson. Jag är extra nöjd med tanke på att vi körde i ett brutalt ställe under svåra förhållanden.

Annons

– Samtidigt var det skönt att tävla i värme, då vi oftast här hemma för köra i tio plusgrader.

I Paradise Bay på södra Karpathos pågår just nu detta fartfyllda evenemang, där flera svenska speedwindsurfare mäter sina farter med deltagare från Grekland, Holland, Danmark och Slovakien.

Tävlingen heter King of Paradise och pågår under tre veckor. Varje seglare är försedd med varsin GPS runt armen som mäter farten med stor noggrannhet.

Första veckan vann Markus Emanuelsson med loggade farter på över 43 knop. Hans personliga topptid är 45.15 knop.

– Det går alltid att köra fortare, men jag kunde bara delta under den första veckan här, berättar Markus Emanulelsson. Jag får sikta in mig på att sätta nytt rekord i Holland senare i höst.

Då vill även radarkompisen Marcus Richardson från Växjö vara med i leken. Marcus imponerade när han nyligen noterade 43,77 knop vid öländska Haga Park.

– Vi sporrar varandra. Det är därför Växjö är etta och tvåa mest hela tiden i cupen på hemmavatten, menar Markus Emanuelsson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons