En stark bortaseger

En seger för moralen. Så sammanfattade Östers damtränare Marie Bengtsson 1–0-vinsten mot Limhamn/Bunkeflo borta i söderettan.
– En riktigt god seger. Det här var Limhamn/Bunkeflos första hemmaförlust i serien, säger Marie.
Sport • Publicerad 2 augusti 2012

Det var i sjunde minuten som Öster gjorde matchens enda mål. Öster byggde upp ett fint anfall från försvaret och Viktoria Johansson slog en djupledsboll mot Nellie Karlsson.

Nellie som fläkte sig fram och fick in bollen i Malmölagets mål.

De första 25 minuterna dominerade Öster, men Limhamn/Bunkeflo jobbade sig in i matchen och resten av halvleken blev jämn.

I andra halvlek handlade det mest om kamp. Limhamn/Bunkeflo spelade mycket långbollar. Östers backlinje mötte bollarna genom bra huvudspel.

Limhamn/Bunkeflo hade bara en kvalificerad målchans, ett stolpskott.

– Sett till antal avslut och chanser var det lika från båda håll. Därför är vi jättenäöjda med tre poäng i en svår bortamatch, säger Marie Bengtsson.

I Öster gjorde målvakten Madeleine Wakt ett bra jobb. Hela backlinjen med Elin Medin, Matilda Hasselgren, Sanna Svensson och Sofie Dahlberg var suverän.

Stort plus också till forwarden Nelllie Karlsson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.