Annons

Ericsson sexa i Indycar efter upphämtning

Indycar • Publicerad 20 juni 2021
Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild.Foto: Darron Cummings/AP/TT

Marcus Ericsson kunde inte upprepa förra helgens succé i Indycar, men slutade sexa på Road America i Wisconsin efter ett dramatiskt lopp och en stark upphämtning.

Han körde upp sig från 18:e startposition till tolva, snurrade av och började om som 22:a, men klättrade till sjätte plats.

Annons

– Snurren var inte mitt stoltaste ögonblick, skönt att få chansen att reparera det – och göra det med råge, säger han till Nerikes Allehanda.

Ericsson, 30, tog förra helgen sin första Indycarseger i karriären, nu vann stallkamraten Alex Palou som leder den sammanlagda serien.

Marcus Ericsson tappade från sjunde till åttonde plats i totalen.

Felix Rosenqvist, som vann på Road America-banan i fjol, hade startförbud efter sin krasch i Detroit förra helgen. Hans ersättare, dansken Kevin Magnussen, ledde i mitten av loppet, men fick bryta med 15 varv kvar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons