Evertssons toppar och floppar

Smålandspostens Daniel Enestubbe rankar Henrik Evertssons bästa och sämsta värvningar som sportchef utifrån de förutsättningar som gällde vid värvningstillfället och vad som blev/blivit utfallet.
Sport • Publicerad 22 oktober 2011

Bästa värvningarna

1) Martin Gerber . Dyr? – ja. För dyr? – nej. Viktig? – extremt. När tiden höll på att rinna ut lyckades Evertsson få schweizarens autograf på papper.

2) Erik Josefsson . Funnen i Gislaveds fyndlåda. Har utvecklats till en karaktärsspelare och powerplaydödare av svensk toppklass. Overkligt viktig.

3) Josh MacNevin . Aldrig har en Växjöspelare betytt så mycket vid sidan av rinken som kanadensaren med det fruktade skottet.

4) Ilkka Heikkinen . För att stabilisera upp och lugna en orutinerad backbesättning krävs en rutinerad 30-minutersförsvarare. Heikkinen är den mannen. Ovärderlig.

5) Mike Iggulden . Så bra att vissa ylar om begränsning av antalet utlänningar i elitserien. Iggy Pop är en monsterhit i Vida Arena.

Sämsta värvningarna

1) Sebastian Arvidsson . Hämtad från en succésäsong i Tingsryd, men blev tidernas flopp och gav upp redan på försäsongen. Karriären har gått utför sedan dess.

2) Johan Thalberg . Fick en sista chans av Växjö, som hoppades på ett uppvaknande. Naiva förhoppningar. Thalberg var slut som målvakt.

3) Steffen Thoresen . Att storebror är en artist innebär inte att syskonen också blir det. Det visade Steffen med smärtsam tydlighet.

4) Markku Paukkunen . Som så kallad Supporterspelare skulle han frälsa Lakerdome. Det blev Växjö som frälste Paukkunen - genom att säga hej då efter en usel säsong.

5) Martin Spångberg. Fick chansen i de finare salongerna efter att ha harvat i periferin. Blev nervös och pallade inte trycket.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.