Fanny i topp

Fanny Engstrand, Gemlaortens SK (GOSK), på D-ponnyn Windy Boy trotsade värmen i helgen och vann en 0,90-klass, när Eriksmåla RK arrangerade 2-dagarsmeeting på lokal nivå. Segertäcket lär hon få lägga undan tills det blir lite svalare.
Sport • Publicerad 13 juli 2010

Efter prisutdelningen sa hon, svettig och leende:

– Det gick ändå rätt bra att rida i värmen. Han klarar det fint.

Med runt trettio grader i skuggan och en gassande sol på tävlingsbanan blev det en tuff helg för ryttare och ponnyer. Trots det fungerade arrangemanget mycket bra båda dagarna. Tävlingen var den enda i hela södra Sverige, med undantag för Falsterbo Horse Show.

Julia Björstrand, Lammhults RK (LARK), på D-ponnyn Unikum red in på en fjärdeplats i helgens svåraste klass, en 1,00-hoppning. Martina Johansson, Åseda RF, red något långsammare och hamnade precis utanför placering.

Även Kajsa Jonsson (LARK) satsade för fullt. Hon belönades med en andraplats på 0,70-nivån med B-ponnyn Sam.

I bedömningen A/A 0,70 red Alice Ård, Theleborgs RS, två felfria rundor med C-ponnyn Phytagoras. I kategori D, på höjden 0,80 cm, lyckades Felicia Eneroth, Växjöortens FK (VFK), på Kilbarry Saphire och Linn Johansson, Tingsryds RK, på Lavendel göra om bedriften.

Kat D-ekipagen Lisa Jonsson (LARK) på Werbena, Isabella Törmänen (GOSK) på Silver Zavannah samt Felicia och Killbarry Saphire red felfritt på höjden 0,80 cm, bedömning A.

Marianne Wallin

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.