Fasth och Saviano två giganter i Lakers

Little big man.
He´s back (The man behind the mask).
En film- och en låttitel får presentera två Lakersgiganter: Steve Saviano och Viktor Fasth.
Sport • Publicerad 1 mars 2010

Vi presenterar dem också genom matematiken. Då ser det ut så här:

172 centimeter Saviano.

92,75 procent Fasth.

Den lille snabbskrinnaren från USA har en formkurva som pekat spikrakt uppåt under hela 2010.

Själv säger Saviano:

– Sedan 15-20 matcher tillbaka har det fungerat väldigt bra. Och när David Lundbohm gick sönder visste vi att någon måste kliva fram och det känns som om jag gjort det. Jag är grymt spelsugen. Ärligt talat skulle jag vilja åka in på isen och spela en match till, direkt.

Ett mål och en målpassning mot Oskasrhamn gör att Steve Saviano – efter en sirapsseg inledning på säsongen – nu är uppe i 18 mål och 16 målpassningar på 49 matcher. Han trivs ypperligt tillsammans med Erik Lindhagen och Gustav Hjalmarsson.

– En perfekt lina. "Haggy" är en fantastisk center och "Gurra" åker upp och ner spelar fysiskt. Jag har haft problem med poängplockandet tidigare och det har handlat om brist på självförtroende. Men tränaren har visat ett stort tålamod under den tuffa tiden, säger Saviano.

Målvakt för fjärde gången i rad var Viktor Fasth. Efter att ha plockat 26 av 26 skott tryckte han in två portionssnus under läppen och sa:

– Det känns bättre och bättre för varje match. I comebacken mot AIK tyckte jag att det gick dubbelt så fort som normalt. I takt med att jag fått mer matchträning och fler och fler träningspass känns det mer normalt nu.

Fasth utstrålade självförtroende och skannade föredömligt av situationerna ute på isen. Han tvekade inte att vid flera tillfällen agera sjätte utespelare, med långa härliga uppspel mot offensiva blålinjen. Detta blandat med perfekta ingripanden när det gällde som mest gjorde att nollan kunde hållas.

– Oskarshamn hade några luriga styrningar, framför allt i andra perioden. Men jag tycker att grabbarna gör det väldigt bra framför mig med sitt tajta försvarsspel.

Fotnot: Little big man är en westernfilm från 1970 och He´s back (The man behind the mask) är en låt av skräckrockaren Alice Cooper från 1986.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.