Fasth till Tingsryd

Årets hockeybomb briserade i går.
Stjärnmålvakten Viktor Fasth är klar för Tingsryds AIF.
– Vi slår till när folk minst anar det, säger sportchefen Anders Gustavsson.
Sport • Publicerad 21 september 2012
Viktor Fasth. Foto: Scanpix
Viktor Fasth. Foto: ScanpixFoto: 

Sägas ska direkt att transferkort och ett antal papper återstår att skicka mellan klubbar, agenter och ledare innan övergången formellt är klar. Men allt talar för att Anaheims nye målvakt återvänder till det Tingsryd han spelade för under tre säsonger 2004-2007.

– Det stämmer. Viktor har ännu inte spelat i år och och vill förstås göra det. Vi har haft lite krokar ute och Viktor är en av dem vi pratat om från början, säger Tingsryds tränare Petter Nilsson.

Om allt går enligt planerna tränar Fasth med Tingsryd redan under dagens tidiga träningspass i Nelson Garden Arena. Om pappersexercisen flyter under helgen kan Fasth rentav bli aktuell för spel redan till söndagens hemmamatch mot Örebro.

– Om allt går som vi hoppas kommer Viktor Fasth att spela med oss fram till den 4 oktober till att börja med. Därefter får vi se vad som händer, säger Tingsryds sportchef Anders Gustavsson.

Hur mycket kostar han er?

– Eftersom vi löst hela den ekonomiska delen genom ett antal trogna sponsorer och andra personer handlar det inte om några stora pengar. Det är framför allt försäkringarna som kostar. Men vi hoppas naturligtvis på lite extra drag under matcherna efter det här.

Kommer ni att höja biljettpriserna i och med värvningen av Viktor Fasth?

– Det borde vi kanske göra, men nej, säger Anders Gustavsson med ett skratt.

Fasthfakta

Namn: Viktor Fasth.

Ålder: 30.

Klubb: Tillhör Anaheim Ducks men lånas ut till Tingsryd fram till 4 oktober under NHL-lockouten.

Meriter: VM-silver 2011. VM:s bästa målvakt 2011. Vinnare av Guldpucken 2011. Vinnare av Honken Trophy som Sveriges bästa målvakt 2011 och 2012. Bästa räddningsprocent i allsvenskan 2009.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.