Annons

Final i Nations Cup: Rent damlag rider för Sverige

VM-stjärnorna är upptagna på annat håll.
Då släpper Henrik Ankarcrona fram ett landslag med enbart kvinnliga ryttare.
"De har visat bra form och är taggade på uppgiften", säger förbundskapten inför lagfinalen i Nations Cup i Barcelona.
Ridsport • Publicerad 28 september 2022
Stephanie Holmen och hästen Flip's Little Sparrow får chansen när hopplandslaget i helgen rider finalen i Nations Cup i Barcelona. Arkivbild.
Stephanie Holmen och hästen Flip's Little Sparrow får chansen när hopplandslaget i helgen rider finalen i Nations Cup i Barcelona. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Sverige misslyckades med att kvala in till finalen, men fick ändå en inbjudan till den prestigefyllda tävlingen sedan en annan nation lämnat återbud.

"Att tacka ja var självklart. Det handlar om finalen på nationshoppningsserien, en väldigt fin och tuff tävling och dessutom ytterligare en bra värdemätare mot de bästa nationerna", säger Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Bygger för framtiden

Annons

I Herning i augusti följde kvartetten Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Jens Fredricson upp OS-guldet i Tokyo med att även bli världsmästare i lag.

I Barcelona i veckoslutet får ett koppel ryttare strax bakom stjärnorna chansen. De svenska ekipagen:

Linda Heed på Laurien van Orshof, Irma Karlsson/Chaconnu, Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente, Wilma Hellström/Cicci och Stephanie Holmén/ Flip's Little Sparrow.

"Det är ryttare som har presterat väldigt bra hela året. Flera av de här ryttarna har också ridit Nations Cups förstadivision i år och kämpat för att ta Sverige till finalen, då är det kul och rätt att de nu rider den också. Genom det fortsätter vi också bygga för framtiden när möjlighet finns, säger förbundskaptenen", säger Henrik Ankarcrona.

Tredje finalen

Stephanie Holmén gör sin tredje final i Barcelona.

"Det är en favorittävling för det är toppsport mot de absolut bästa på en väldigt fin tävlingsplats. Det är en fantastisk möjlighet att vi får åka dit även i år, jag är väldigt taggad", säger hon.

Finalen inleds med ett kval. De åtta bästa nationerna går vidare till söndagens avgörande.

"Vi ska jobba för fina rundor och genom det försöka ta oss till finalen. Kan vi ta oss dit så är det jätteroligt, och sedan får vi se därifrån", säger Henrik Ankarcrona.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons