Annons

Finsk back till Växjö Lakers

Backen Kalle Kaijomaa är klar för Växjö Lakers. Nyförvärvet från Tappara blir den fjärde finländaren i elitserielagets trupp.
Sport • Publicerad 29 oktober 2012

– Nationaliteten spelar alltid roll. Nu får man se vad det finns lediga spelare, och det finns det i Finland eftersom de har tagit in lockoutspelare som rubbar balansen i laget. Spelare med stora roller har fått mindre roller i och med lockoutspelarnas ingång och det gör att de söker sig till andra klubbar, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers till klubbens hemsida.

Kalle Kaijomaa kommer till Växjö Lakers redan under måndagen. Han har spelat med Saipa, JYP och Tappara i den SM-liiga och beskrivs som en solid allroundback av Henrik Evertsson.

Annons

– Kalle har spelat en hel del i powerplay och kommer säkerligen att spela powerplay hos oss också, men han ska inte ses som en utpräglad powerplayback. Vi får in en bra back som spelar plus och som skapar trygghet i defensiven, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet med Kalle Kaijomaa gäller resten av säsongen. Växjö Lakers jobbar för att få honom spelklar till tisdagens match mot Skellefteå.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons