Annons

Formstarka Hammarby vann mot Växjö

Två drömmål gav Hammarby segern med 2–1 hemma mot Växjö.
Nu har nykomlingen spelat åtta raka matcher utan förlust och ligger på tredje plats i damallsvenskan.
Fotboll • Publicerad 24 juni 2021
Hammarby jublar efter 1–0.
Hammarby jublar efter 1–0.Foto: Christine Olsson/TT

Det skulle krävas en strålande individuell prestation från Hammarbys Emilia Larsson för att spräcka målnollan i matchen. Anfallaren klackade med sig bollen på mittplan, drev framåt mot straffområdet och smällde in ledningsmålet från långt håll fyra minuter in i andra halvlek.

Drygt tio minuter senare kvitterade Elin Nilsson.

Annons

Men det skulle gå hemmalagets väg – och återigen genom ett vackert distansskott. Efter slarv i Växjöförsvaret studsade bollen till 18-åriga talangen Matilda Vinberg som inte tvekade och drog en halvvolley som borrade sig tätt intill stolpen.

Ligajumbon Växjös uppgift blev inte lättare när Emilie Henriksen fick syna det röda kortet i den 74:e minuten. Gästerna lyckades inte få in ytterligare en kvittering.

Resultatet innebär att Hammarby tar sig upp till en tredjeplats i tabellen med en match mer spelad än toppkonkurrenterna. Nykomlingen förlorade sina två inledande matcher mot Häcken och Rosengård, men har sedan gått åtta raka matcher utan förlust.

För Växjö ser det betydligt mörkare ut. Smålänningarna har fortfarande inte tagit en enda trepoängare och ligger sist med tre poäng på tio matcher.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons