Annons

Första kvinnliga ordföranden – efter 111 år

Ridsport • Publicerad 6 maj 2023
Malin Baryard Johnsson och övriga i landslaget har fått en ny ordförande i Svenska ridsportförbundet: Sandra Ruuda. Ruuda blir därmed historisk som den första kvinnan på posten. Arkivbild.
Malin Baryard Johnsson och övriga i landslaget har fått en ny ordförande i Svenska ridsportförbundet: Sandra Ruuda. Ruuda blir därmed historisk som den första kvinnan på posten. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Svenska ridsportförbundet har funnits i 111 år men först 2023 har förbundet nu fått sin första kvinnliga ordförande.

Hon heter Sandra Ruuda, var valberedningens förslag och röstades på lördagen fram till sin nya post.

Annons

"Det är en stor ära att få bli Svenska ridsportförbundets ordförande. Jag känner mig både stolt och ödmjuk inför uppdraget och vill rikta ett varmt tack till de som gett mig det förtroendet. Nu ser jag fram emot att lära känna mina styrelsekollegor, alla förtroendevalda och medarbetare inom ridsporten", säger Ruuda i ett pressmeddelande.

Ruuda efterträder Ulf Brömster som i fjol meddelade att han inte var tillgänglig för omval efter att ha varit ordförande sedan 2015.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons