Första segern någonsin

Växjö TS-tjejerna Kajsa Rinaldo-Persson och Anna Hermann infriade förväntnigarna då lag-SM-slutspelet för flickor 15 avgjordes i Strandbjörkshallen i helgen. VTS-duon såg till att guldplaketterna stannade på hemmaplan efter finalvinst mot Salk.
Sport • Publicerad 11 december 2012
Glada Lag-SM-vinnarna Anna Hermann och Kajsa Rinaldo-Persson flankerade av coacherna Rasmus Jonasson och Calle Pihlblad.
Glada Lag-SM-vinnarna Anna Hermann och Kajsa Rinaldo-Persson flankerade av coacherna Rasmus Jonasson och Calle Pihlblad.Foto: 

Lördagens semifinal mot Norrlandsrepresentanten Sundsvalls TK var en enkel historia, där hemmatjejerna vann mycket klart med 3-0.

I den andra semifinalen blev det avgörande till Salks fördel i dubbelmatchen. I finalen var Växjö TS-tjejerna heltaggade. Kajsa imponerade stort mot SALK-ettan Isabelle Entenza.

VTS-tjejens tunga artilleri från baslinjen blev alldeles för mycket för stockholmsettan. Kajsa var helt skoningslös och släppte bara ifrån sig ett enda game.

Efter att ha förlorat första set vågade Anna spela ut mot Salks tvåa Mirjam Björklund. Andra set var säkert ett av de allra bästa VTS-tjejen presterat. Bra tryck, förbättrad säkerhet och utmärkt fotarbete ledde till setvinst och därpå tämligen klar vinst i matchtiebreak.

Därmed var VTS-segern klar, vilket märktes i den betydelselösa dubbeln. Här var Entenza/Björklund det bättre paret och fastställde slutresultatet till 2-1.

SM-tecknen var de första någonsin för VTS på flickor 15-nivå och således historiska. För Kajsa och Anna har det varit en minnesvärd seriehöst. Båda har ju förutom F 15-spelet ingått i det damlag, som ju förra helgen tog klivet upp i elitserien.

I matchen om tredje pris vann Tabergsdalen klart över Sundsvall.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.