unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Förste svarta NHL-spelaren hedras i Boston

Willie O'Ree i Boston Bruins tröja. Arkivbild.
Willie O'Ree i Boston Bruins tröja. Arkivbild.
Foto: Charles Krupa/AP/TT

Willie O'Ree skapade historia 1958 då han blev den förste svarte spelaren i NHL och totalt gjorde han 45 NHL-matcher för Boston Bruins. Nu hyllas han av Boston för sina insatser för klubben och ishockeyn.

18 februari kommer Willie O'Rees tröja med nummer 22 på ryggen att hissas upp i taket i Bostons hemmaarena TD Garden. Där kommer han att göra legendarer som Bobby Orr, Ray Bourque och Phil Esposito sällskap.

"Willies bidrag till ishockey har han visat på isen och det har öppnat mängder av dörrar för spelare som har kommit efter honom. Han är utan tvekan värd den här äran", säger Bostons ordförande Cam Neely till klubbens hemsida.

Willie O'Ree – som i dag är 85 år gammal – valdes 2018 in i Hockey Hall of Fame.