Annons

Fortfarande osäkert med Colby Armstrong

"Bara" smärtan återstår att hantera för Växjö Lakers forwardsstjärna Colby Armstrong.
– Det beror helt på hur det går med avlastningen, säger sportchefen Henrik Evertsson.
Sport • Publicerad 18 december 2013

Inte sedan den 24 oktober i hemmamatchen mot Luleå har publiken i Vida Arena fått se en orangeklädd spelare med nummer 20 på ryggen. Så länge sedan är det Colby Armstrong kunde vara med och hjälpa Växjö Lakers på isen, vilket innebär att han missat 18 av säsongens hittillsvarande 33 matcher. Den underkroppsskada som stoppade honom från spel visade sig senare vara en blodpropp i området precis vid snörningen på skridskon.

Kanadensaren har gått på behandling och regelbundna kontroller, men det är fortfarande svårt att säga när eller ens om Colby Armstrong kommer tillbaka.

Annons

– Operation var ett alternativ som vi har uteslutit. Förhoppningsvis ska det fungera om vi hittar rätt avlastning i skridskon. Vi ska försöka få till det under de kommande dagarna, säger Henrik Evertsson.

Har du någon prognos när han kan träna med laget eller spela matcher?

– Nej, det beror helt på hur det går med avlastningen. Det kan fungera på första försöket eller kanske det aldrig lyckas. Men det är i alla fall bara smärtan som ska hanteras.

Avlastningen du nämner, vad innebär den?

- Det innebär att att bygga en inredning i skridskon som tar bort trycket på den påverkade venen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons