Annons

Nilsson efter ny tung tävling: "Inte kul"

Ett litet, litet steg framåt. Men Stina Nilsson har fortfarande väldigt mycket att jobba på som skidskytt.
Skidskytte • Publicerad 16 januari 2021
Stina Nilsson under lördagens sprint i tyska Arber.
Stina Nilsson under lördagens sprint i tyska Arber.Foto: Deubert/IBU

Den tidigare längdstjärnan har fått en tuff start på sin internationella skidskyttekarriär. I sitt första lopp i IBU-cupen (nivån närmast under världscupen), torsdagens sprint i tyska Arber, blev hon 99:a efter att ha missat hälften av skotten.

Lördagens sprint gick något bättre, men med totalt tre bom – två i det första skyttet, ett i det andra – var hon ändå långt bakom de främsta.

Sist av svenskorna

Annons

Nilsson blev till slut 69:a, sist av svenskorna och 2.20 från segern. Hon tappade mycket tid på skjutvallen där hennes två skytten tog 42 respektive 44 sekunder.

– Det var kämpigt på vallen, det tar lång tid, men jag är ändå nöjd med att få ner de fyra sista i stående. Så det är nog det jag tar med mig från dagens lopp, säger Stina Nilsson till TT på telefon från Tyskland.

Det som kanske förvånar mest är att 27-åringen har fortsatt svårt att hänga med också i skidåkningen. Nilsson var näst långsammast av de sju svenska åkarna, och hade inte bättre än 41:a tid i åkningen totalt sett. Vinnaren Tatjana Akimova, Ryssland, var mer än en minut snabbare bara i spåren.

"Absolut inte roligt"

– Det är klart att det inte är kul när åkningen inte är som den ska vara. Det är absolut inte så roligt. Men jag vet samtidigt att det är läropengar bara att få vara här. Jag är tacksam över det, även om jag inte presterar som jag vill varken på vallen eller i spåren.

– Men jag vet att det är jättehård konkurrens i IBU-cupen. Har man inte riktigt bra dagar så kommer det rinna i väg i tid. De som är här är väldigt duktiga.

Bästa svenska blev Tilda Johansson. 21-åringen sköt fullt och blev femma, 23,9 sekunder från segern. Även Sara Andersson (6:a) och Elisabeth Högberg (9:a) tog sig in bland de tio främsta.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons