Annons

Friidrottspamp mutade med klockor – slipper böter

Ordföranden för Förenade Arabemiratens friidrottsförbund, Ahmad al-Kamalis, avstängning står fast, meddelar idrottens skiljedomstol, Cas. Men pampens misstänkta mutor var billiga nog för att Cas ska ta bort böterna.
Friidrott • Publicerad 4 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Erik Nylander/TT

Ahmad al Kamali delade ut klockor till flera tjänstemän i det afrikanska friidrottsförbundet 2015, något som misstänks ha varit en muta för att öka sina chanser att röstas in i det internationella förbundets, WA, styrelse.

Efter en utredning av WA under förra året, fick al-Kamali böta 5 000 schweiziska franc, ungefär 47 000 kronor, och stängdes av i sex månader. En dom han överklagade till Cas. al-Kamali ställde upp i valet av vice ordförande i WA 2019, men hans kandidatur stoppades när anklagelserna blev kända.

Nu har Cas kommit fram till att al Kamali har brutit mot reglerna och att avstängningen därför står fast. Böterna stryks dock eftersom klockorna inte varit tillräckligt dyra för att vara ytterligare ett regelbrott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons