Fyra snabba mål fällde Växjö Lakers i Linköping

Växjö Lakers kom till Cloetta Center med tre raka segrar som tagits främst tack vare ett starkt målvakts- och försvarsspel.
Växjö Lakers lämnade Cloetta Center med 3–8 i baken.
Sport • Publicerad 25 september 2012

Linköping gick fram till 4–0 på 9.36 och gav Lakers en riktig käftsmäll.

– Vi gjorde några billiga misstag i början och Linköping straffade oss hänsynslöst, konstaterade Lakerstränaren Janne Karlsson.

Tre av de första LHC-fullträffarna var riktiga skitmål. Mattias Weinhandl kunde göra sitt första mål för säsongen då det var rena hönsgården kring Lakerskassen, Christopher Fish tilläts kontra in sitt allra första elitseriemål sedan Lakers tappat tre spelare långt nere i anfallszonen och Johannes Salomonssons skott såg inte otagbart ut för Lakersmålvakten Fredrik Norrena.

Fjärde LHC-målet var däremot ursnyggt. Lakers blev helt bortkollrat när Carl Söderberg, Simon Hjalmarsson och Pär Arlbrandt bjöd på klapp-klapp-spel.

– Det kändes som om Linköping gjorde mål på allt, men det är bara att buga och bocka. Vi får inte glömma att Linköping var riktigt bra. Vi ville vara där, men vi var inte där, sa Janne Karlsson.

Det bästa man kan säga om gårdagens Lakersspelare var att de i alla fall försökte att komma igen från hopplösa underlägen. Ingen var beredd att lägga sig ner och dö i motgångens stund.

– När vi försökte komma tillbaka i matchen och gjorde reduceringar replikerade Linköping direkt.

Trots att Växjö Lakers blev helt avklätt i första perioden och utklassat med 8–3 var inte Janne Karlssons alltför nedslagen.

– Vi var inte tillräckligt hungriga och behövde kanske åka på en snyting. Men vi får inte gräva ner oss för det här, klarar vi inte av att ladda om till matchen på torsdag har vi inte på den här nivån att göra.

Det fanns inte mycket positivt att skriva hem om när det gäller individuella Lakersprestationer. Det är dock värt att notera att fjärdekedjan med slitvargarna Johan Andersson, Erik Josefsson och Johan Markusson inte var inne på något av de åtta baklängesmålen.

Mindre smickrande för Växjö Lakers som lag är att det fortfarande inte blivit ett enda powerplaymål på över 20 försök i sex matcher.

Att döma av Linköpings insats på måndagskvällen har Roger Melin ett lag för övre halvan av tabellen.

Och kanske elitseriens bästa kedja i Pär Arlbrandt, Carl Söderberg och Simon Hjalmarsson.

Speciellt Söderberg hade julafton mot Lakers med bland annat tre läckra mål.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.