Gerell slappnade av – och åkte ut

Utslagen i singel – Pär Gerell var besviken efter förlusten mot Alfredo Carneros.
– Jag orkade inte riktigt ladda om efter lag-silvret, säger den förre Dänningelandaspelaren som åkte ut redan i den tredje omgången.
Sport • Publicerad 14 oktober 2011

Alfredo Carneros blev en för tuff uppgift för Pär Gerell, som annars såg ut att gå mot sin fjärde raka seger mot den vänsterhänte spelaren och ledde med 2–0 i set. Inför matchen hade kronobergaren aldrig förlorat mot spanjoren.

– Då började jag slappna av och det är livsfarligt i pingis. Samtidigt började Alfredo spela bra och jag kom aldrig tillbaka in i matchen efter det.

Till sist hade Pär Gerell fått stryk med 2–4 i set (11–6, 15–13, 8–11, 5–11, 6–11, 9–11).

– Det är en spelare som jag ska slå. Carneros är en ojämn spelare som kör mycket på chans. Jag kom tyvärr inte alls upp i den nivå jag hade tidigare i mästerskapet, fortsätter den förre Växjöbon.

Trots utträdet är Gerell ändå nöjd med sitt EM där han vann medalj för andra året i rad. I fjol blev det en brons i dubbel med Jens Lundquist, i år en silver i lagtävlingen.

Gustaf Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.