Green Bay Packers vann Super Bowl

Green Bay Packers vann årets final i amerikanska fotboll, Super Bowl, och besegrade Pittsburgh Steelers med 31–25 i natt.
Sport • Publicerad 7 februari 2011

Inledningen tydde på en utklassningsseger, sedan Wisconsinlaget Green Bay ryckt till sig en ledning med 21–3. Men Pittsburghlaget kämpade sig tillbaka in i matchen. Det stod 21–17 efter tre fjärdedelar av speltiden – men närmare än så kom aldrig Steelers.

Aaron Rodgers ledde Green Packers till lagets första finalseger på 14 år.

För 400 Super Bowl-entusiaster blev finalen en grym besvikelse. Arrangörerna hade sålt fler 900-dollarbiljetter än det fanns sittplatser på Cowboys Stadium i Dallas och hänvisade de övertaliga till förödmjukande ståplatser eller en klubblokal med bildskärm.

Kvartsbacken Aaron Rodgers spelade sin första Super Bowl och bidrog till Green Packers seger med en passning till Greg Jennings vilken förde upp Packers till en ledning med 28– 17, när det var mindre än tolv minuter kvar av matchens sista fjärdedel.

Söndagens final var en klassiker. Green Bay Packers är det första laget som vunnit Super Bowl och Pittsburgh Steelers är mesta mästarlaget med sex finalvinster.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.