Annons

Griner skriver bok om ryska fångenskapen

Basket • Publicerad 12 april 2023
Basketstjärnan Brittney Griner satt fängslad i tio månader i Ryssland och jobbar nu med en bok om upplevelserna under den tiden i rysk fångenskap. Arkivbild.
Basketstjärnan Brittney Griner satt fängslad i tio månader i Ryssland och jobbar nu med en bok om upplevelserna under den tiden i rysk fångenskap. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner som satt fängslad i Ryssland i tio månader skriver nu en bok om upplevelserna i fångenskap.

Griner säger i ett uttalande att hon nu är redo att dela med sig av den "ofattbara" upplevelsen det var att bli gripen och fängslad i Ryssland. Boken är planerad att publiceras våren 2024.

Annons

"Läsarna kommer att få ta del av min historia och också få en förståelse för varför jag är så tacksam för allt stöd jag fått från människor runt om i världen", säger Brittney Griner i uttalandet.

Den 32-åriga amerikanska basketstjärnan är tvåfaldig OS-mästarinna och av många ansedd som en av världens bästa på damsidan. Hon satt fängslad i tio månader i Ryssland, sedan hon i februari 2022 fastnade vid en flygplatskontroll i Ryssland med cannabisolja i bagaget. Hon dömdes i augusti till nio års fängelse, men efter utdragna förhandlingar mellan USA och Ryssland släpptes Griner den 8 december samma år i ett fångutbyte mot ökände vapenhandlaren Viktor But.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons