Annons

Guld för norska "sandvolleygutta"

Beachvolley • Publicerad 7 augusti 2021
Anders Mol och Christian Sørum firar sitt guld i beachvolley.
Anders Mol och Christian Sørum firar sitt guld i beachvolley.Foto: Felipe Dana/AP/TT

Höga berg, djupa fjordar – och sandstränder?

Anders Mol och Christian Sørum var nationalidoler i vårt västra grannland redan före OS-finalen i beachvolley och efter segern där är "sandvolleygutta" nästan lika stora som landets skidhjältar.

Annons

– Det här är ett av de största ögonblicken jag har upplevt som norsk idrottsminister,, säger Abid Raja (V) jublande till NRK på plats i Tokyo.

– Att lilla, kalla Norge skulle ta medalj i en sådan gren, det trodde man ju nästan inte skulle kunna hände, men det har det, fortsätter han i VG.

Den norska duon fick problem direkt i finalen mot Ryska olympiska kommitténs Krasilnikov/Stojanovskij, men inte värre än att de kunde vända och efter 41 minuters spel vinna i två raka set, 21–17, 21–18.

– Det är så otroligt härligt. Det går inte att beskriva det på något annat sätt. De ligger så mycket hårt arbete bakom det här och att få se Christian i ögonen och ge honom medaljen, det är helt magiskt, säger Anders Mol till NRK.

Guldet är Norges tredje i Tokyo, efter Karsten Warholms seger på 400 meter häck och Kristian Blummenfelts titel i triathlon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons