Erixon klar för Timrå – NHL-rutin till Malmö

Två säsonger och ett färskt SM-guld. Det blev Tim Erixons facit i Växjö.
Nu är den 30-årige backen klar för två säsonger i Timrå.
Malmö har i sin tur värvat tungt i form av Joakim Ryan.
Ishockey • Publicerad 11 juni 2021
Tim Erixon är klar för Timrå. Arkivbild.
Tim Erixon är klar för Timrå. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

"Det ska bli kul att komma till Timrå och träffa alla och dra igång efter sommaren. Timrå är en proffsig organisation och alla snack med Nubben (Sportchefen Kent Norberg) har känts väldigt bra. Jag är rätt allround. Jag har spelat i både defensiva roller, som i Växjö men även lite mer offensiva. Jag tycker min styrka är att jag läser spelet bra", säger Tim Erixon i ett pressmeddelande.

NHL-rutin till Skåne

I Malmö har det värvats NHL-rutin i form av Joakim Ryan.

Ryan har 145 NHL-matcher på kontot för San Jose, Los Angeles och senast i Carolina där han gjorde fyra matcher den gångna säsongen. Backen har skrivit på ett ettårskontrakt med Malmö Redhawks.

Svenskamerikanen spelade i Malmös organisation från tio till tolv års ålder. 27-åringen har spelat hela sin professionella karriär i Nordamerika.

"Jag har alltid känt att det är Malmö som gäller om jag skulle flytta till Europa och jag tror att det är en bra plats för mig att fortsätta min karriär och utveckling. Jag är riktigt motiverad för det här", säger Ryan till Malmös hemsida.

Oskarshamn värvar back

Även Oskarshamn förstärker backsidan.

Klubben har gjort klart med 23-årige David Quenneville som närmast kommer från den nordamerikanska ligan ECHL. Kontraktet är på två säsonger.

"Jag är väldigt exalterad över att flytta till Sverige, men så klart även lite nervös. Jag tror att flytten till Sverige och Oskarshamn kommer gynna mig och hjälpa mig att växa som både hockeyspelare och människa. Det tvingar mig att fortsätta lära både på och utanför isen", säger han till Oskarshamns hemsida.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.