Hallrup nära krascha när skylt lossnade

Stadsloppet i STCC i Göteborg höll på att sluta med en katastrof. Växjös Viktor Hallrup tvingades köra in i baken på framförvarande Robert Dahlgrens bil sedan en reklamskylt lossnat från plåtväggen utmed banan.
Sport • Publicerad 7 juni 2010

Nu görs en utredning om hur reklamskylten plötsligt kunde slitas loss och rasa ut på tävlingsbanan. Skyltarna av plast skruvas in i plåtväggen och de ska egentligen inte kunna lossna.

Nu hände det som inte fick hända.

Viktor Hallrup fick förtvivlat tvärbromsa in för att köra runt skylten och for rakt in i sidan på Dahlgrens bil.

– Jag klarade mig oskadd, men det som hände var ju inte riktigt bra om man säger så, förklarar Viktor Hallrup.

– Det var tajt i racet mellan de två bilarna framför mig. Därför hade jag full koll på mina omkörningsmöjligheter, men när skylten dök upp fick jag tvärnita och kasta min bil på innern. Det blev en hård smäll mot Dahlgrens bil.

Viktor, som körde en helt ny Chevrolet Cruze, slutade nia i första racet och sexa i andra racet. Detta trots att han fick minimal tidsträning på grund av punktering och förstörd hjulupphängning i bilen.

– Jag kvalade som 14:e och hela helgen gick därför ut på att köra upp mig. Efter förutsättningarna får jag vara nöjd med mina placeringar.

Viktor var sexa även på Knutstorp, men den här sjätteplatsen klassar han högre med tanke på att Göteborgs stadslopp ingick i den nordiska serien. Det var flera snabba danska förare med.

– Det har varit väldigt tajt och väldigt svettigt i Göteborg, summerar Viktor Hallrup.

Han kunde lagt till att det varit dramatiskt också...

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.