Annons

Hareide: "Det är vidrigt att vi låter det ske"

Malmö FF-tränaren Åge Hareide var rasande efter skandalscenerna på stadion i Europa League-mötet med Union Berlin.
Fotboll • Publicerad 6 oktober 2022
Malmö FF:s tränare Åge Hareide efter matchen hemma mot Union Berlin i Europa League.
Malmö FF:s tränare Åge Hareide efter matchen hemma mot Union Berlin i Europa League.Foto: Johan Nilsson/TT

Supporterkulturen visade upp sitt fula ansikte denna Europa League-kväll i Malmö. En bit in på andra halvlek började Union Berlin-supportrar att skjuta in brinnande projektiler mot planen och läktaren.

– Det är bara dagar efter händelsen i Indonesien där människor dog. Vi vet inte vad de har med sig in på läktarna. Jag trodde att tyskarna var ett anständigt folk, men inte som de beter sig i dag, säger Hareide.

Annons

– Jag har varit inom fotbollen i 50 år och har upplevt många matcher i Europa. Det är vidrigt att vi låter det ske i det moderna samhället, att man kan göra detta mot fotbollen, fortsätter norrmannen.

Skickar passning till Uefa

Hareide anser att Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) behöver se över sitt regelverk när något liknande sker. Det tog över en halvtimme innan spelet återupptogs i Malmö.

– Uefa måste titta på det. Om detta är det enkla sättet att stoppa matcher och sedan fortsätta att spela, det är vidrigt för fotbollen. Det förstör matcherna och för de andra fansen, och för spelarna och tränarna. För alla. De kan inte spela i Europa med sådana fans, säger Hareide.

Rent sportsligt förlorade MFF på avbrottet. Berlin hade i slutet av första halvlek fått en spelare utvisad och Malmö tryckte på för ett ledningsmål när skandalscenerna utbröt.

I stället föll MFF med 0–1 och är jumbo i gruppen med sina noll poäng. Nästa vecka möts lagen igen i Berlin och Hareide får frågan om det borde bli spel utan publik på läktaren.

– Uefa måste kolla på deras supportrar, helt klart. Det kan det vara, jag vet inte, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons