Annons

Hat mot Isak och Lindelöf kan polisanmälas

Både Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak fick motta hat på sina sociala medier efter VM-kvalförlusten mot Georgien, skriver . Nu överväger Svenska fotbollförbundet att göra en polisanmälan.
Fotboll • Publicerad 12 november 2021
Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak på var sin sida om Zlatan Ibrahimovic i matchen mot Georgien.
Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak på var sin sida om Zlatan Ibrahimovic i matchen mot Georgien.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det var en del grova övertramp. På Isaks var det en del kommentarer som skulle kunna utgöra grund för hatbrott och eventuell anmälan i ett senare skede, säger SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman till Fotbollskanalen.

Nilsson Lindelöfs misstag blev upprinnelsen till Georgiens 2–0-mål och Isak brände en av Sveriges vassaste målchanser i första halvlek.

– Oavsett brott eller inte så är det tröttsamt och ledsamt hur en del som kallar sig våra supportar väljer att bete sig mot grabbarna genom sina grova övertramp på olika sociala medier och plattformar. I sammanhanget skall dock nämnas alla de uppmuntrande kommentarer som spelarna får och som i antal är avsevärt fler än folk som väljer hat och kränkningar, säger Fredman.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons